Dermatologie

Voor een consult bij Ankie Giessen, onze huidspecialist, plannen we ruim de tijd in voor onderzoek. Er worden vaak verschillende tests uitgevoerd om een goede diagnose te stellen en de juiste behandeling voor te schrijven. Naast een uitgebreid lichamelijk onderzoek en huidonderzoek, kan aanvullend onderzoek nodig zijn.

Voorbeelden van aanvullend onderzoek zijn onder andere microscopisch onderzoek van huid en/of haren, schimmel- of bacteriekweek, allergietesten (huidtesten en serumonderzoek), dieettesten, cel- of weefselonderzoek, bloedonderzoek en urineonderzoek.

In overleg met u zal Ankie afhankelijk van de diagnose en uitslagen een behandelplan opstellen.

Algemeen

Dermatologie is de tak van de diergeneeskunde die zich richt op het onderzoeken en behandelen van huidziekten bij honden en katten.

Allergieën zijn veelvoorkomend en kunnen zorgen voor jeuk, krabben en likken bij je huisdier. Oorontstekingen zijn ook een reden om naar de dermatoloog te gaan, met symptomen zoals pijn, roodheid en stinkende oren. Daarnaast kan kaalheid een teken zijn van een onderliggende huidaandoening.

Veranderingen in de huid, vacht of nagels kunnen ook wijzen op problemen. Dit kunnen bijvoorbeeld infecties, tumoren of auto-immuunziekten zijn.

Kortom, als jouw huisdier last heeft van allergieën, jeuk, oorontstekingen, kaalheid of veranderingen in huid, vacht of nagels, neem dan contact met ons op.

Maak nu direct online een afspraak met de dierenarts wanneer het u uitkomt

Natuurlijk mag u ons ook bellen 077-3541643

Dierenkliniek Venlo biedt goede en moderne diergeneeskundige zorg voor uw huisdier. Wij werken op afspraak zodat er genoeg tijd voor u wordt ingepland. Wij staan voor duidelijke communicatie en eerlijke prijzen. Onderzoeken en behandelingen worden altijd in overleg met u gedaan.

Adres

Dierenkliniek Venlo

Hendrikxstraat 54

5912 BX Venlo-Zuid

Contact
openingstijden