Mondzorg
Dierenkliniek-Venlo is een kliniek met bijzonder veel aandacht voor mond- en gebitsproblemen. Wij hebben uitgebreide kennis verkregen door nascholing en jarenlange ervaring en maken gebruik van nieuwe technieken en apparatuur.
Wij verzorgen gebitsreinigingen maar ook uitgebreide tandheelkunde en chirurgische behandelingen. Vooral voor uitgebreide gebitsextracties ( het verwijderen van vele kiezen bij met name de kat) bent u bij ons op de juiste plek.
Veel dieren hebben last van hun gebit zonder dat de eigenaar daar iets van merkt. De verschijnselen zijn vaak subtiel. Wat meer slapen, sloomheid, minder spelen en wat minder enthousiast eten zijn een aantal van deze vage symptomen. De eigenaar valt het meestal pas op als het huisdier uit de bek stinkt of minder goed kauwt, maar dan is het probleem vaak al van langere duur. Het echte verschil wordt door de eigenaar vaak pas gezien na de behandeling, waaruit blijkt dat veel dieren al lang (ongemerkt) last hadden. Vaak worden deze patiënten tijdens de jaarlijkse check opgemerkt en volgt het advies om een gebitsbehandeling in te plannen. Deze behandeling zal altijd onder narcose moeten plaatsvinden.
Kaakchirurgie
Extracties van kiezen bij de hond en de kat zijn niet te vergelijken met de mens. De beste manier van verwijderen van de wortels is middels een (kaak)chirurgische extractietechniek. Hierbij wordt het bot om de wortel weggeslepen. De elementen worden eventueel gespleten en vervolgens verwijderd. Tenslotte wordt het tandvlees gedicht met hechtingen. Wij hebben de juiste apparatuur en kennis om deze chirurgische extracties goed uit te voeren. Eventueel maken we controle foto’s om te controleren of er geen wortelpuntrestjes zijn blijven zitten.
Reinigen
Allereerst krijgt het dier een narcose op maat waarbij hij of zij geïntubeerd wordt en gasnarcose en extra zuurstof krijgt toegediend. We spoelen het gebit met water en desinfecteren het met een ontsmettende vloeistof. Met handinstrumenten wordt het tandsteen verwijderd. Vervolgens het nareinigen van het gebit met een ultrasoon tandsteenapparaat. Tenslotte wordt het gebit gepolijst om snelle aanhechting van tandplaque te voorkomen.
Inventarisatie: We doen een grondige inspectie met een sonde en eventueel aanvullende röntgenfoto’s om glazuurbeschadigingen, pockets, gaatjes, teruggetrokken tandvlees enz. te inventariseren. Op basis van de inspectie en de eventuele dentale foto’s kan er een advies gegeven worden over de te volgen behandeling. Moeten er tanden worden getrokken? Dan maken we een schatting van de kosten, al blijft dit moeilijk doordat het verwijderen van wortels soms lastig kan zijn. Graag willen we met u vooraf bepalen wat we mogen doen of we nemen tijdens de behandeling contact met u op.
Narcose
Gebitsbehandelingen kunnen lang duren, vooral als er kiezen verwijderd moeten worden. Daarnaast zijn het vaak oudere dieren die een gebitsbehandeling moeten ondergaan. Deze gebitsbehandelingen gebeuren onder algehele narcose. Om een goede inschatting te kunnen maken van het narcoserisico wordt er eerst een zogenaamd pre-anesthetisch onderzoek uitgevoerd. Hier wordt er onder andere goed naar hart en longen geluisterd. Bij honden ouder dan 8 jaar en bij katten ouder dan 10 adviseren wij eerst een bloedonderzoek. Bij afwijkingen in het bloedonderzoek en bij risicopatiënten zal de narcose aangepast worden. In onze kliniek worden alle dieren geïntubeerd en aan een moderne en uitgebreide bewakingsmonitor gelegd. Door de mogelijk lange duur van de ingreep en het gebruik van het watergekoelde ultrasoon apparaat en de high speed boor kunnen de patiënten afkoelen. Om te voorkomen dat deze afkoeling plaatsvindt worden alle patiënten ondersteund met kruiken en zorgen we voor een snel herstel.
Nabehandeling
Bij uitgebreide ingrepen willen we de patiënt na 10 dagen altijd even op controle hebben, om te kijken of de mondholte mooi geneest. Preventie van gebitsproblemen is uiteraard het belangrijkst. Denk aan dagelijks tandenpoetsen, speciaal voer, antibacteriële gel of speciale poeders. Helaas geldt voor sommige patienten dat zij zelfs met goede preventieve zorg niet zullen ontkomen aan een geregelde sanering onder narcose.
Maak nu direct online een afspraak met de dierenarts wanneer het u uitkomt
Natuurlijk mag u ons ook bellen 077-3541643
Dierenkliniek Venlo biedt goede en moderne diergeneeskundige zorg voor uw huisdier. Wij werken op afspraak zodat er genoeg tijd voor u wordt ingepland. Wij staan voor duidelijke communicatie en eerlijke prijzen. Onderzoeken en behandelingen worden altijd in overleg met u gedaan.
Adres
Dierenkliniek Venlo
Hendrikxstraat 54
5912 BX Venlo-Zuid
Contact
- info@dierenkliniek-venlo.com
- Tel:: 077-354 16 43
openingstijden
- Maandag: 8:30-12:30 / 13:00-15:00 / 16:30-19:00
- Dinsdag: 8:30-12:30 / 13:00-15:00
- Woensdag: 8:30-12:30 / 13:00-15:00 / 16:30-19:00
- Donderdag: 8:30-12:30 / 13:00-15:00
- Vrijdag: 8:30-12:30 / 13:00-15:00 / 16:30-19:00